Daniel Firth

  • Pop
  • R'n'b
  • Singer/songwriter
  • Soul
GENERAL / NODES / LIGHT Created with Sketch.

Book artist

  • Duo (60 min)
    Originalmusik m/ mindre setup
  • Band (60 min)
    Originalmusik med band


5.000 DKK

Video

1/4

Om artisten

Daniel Firth er en dansk/engelsk artist med rødder både i Aalborg og Nordengland. Daniel Firth bruger musikken til bl.a. at udtrykke savn, selvindsigt og smerte, og har stået på en scene siden han var 14 år.

Bag den britiske dialekt gemmer sig en halvt dansk/halvt britisk down-to-earth musiker. Et beskedent og uprætentiøst menneske, der blandt andet synger om fordelene og ulemperne ved at have begge ben plantet mellem to lande tilført humor, ærlighed og empati. Sammen med sit velspillende band løfter Daniel Firth den typiske singer/songwriter genre til et kraftfuldt, energisk, elektronisk og interessant niveau.

Daniel Firths store passion for live-performance skinner tydeligt igennem, og denne unge, erfarne herre har prøvet det meste på den front. Der er langt fra en intimkoncert for en kræftramt fars familie til en international tv-optræden foran 186 millioner seere - også selv om det “blot” er som korsanger hos Rasmussen i det Internationale Melodi Grand Prix 2018. Om det er en koncert i total mørke eller midt på Englands gader, så er indlevelsen og kontakten til publikum intakt. Med eller uden band.

Daniel skriver kontrastfyldte tekster med kant og karaktér. Tekster, der handler om livets ups and downs med udgangspunkt i eget liv, hvilket vidner om et modent menneske med stor selvindsigt. Man fornemmer smerten, men også modet og livskraften i sangene. Daniels helte inkluderer George Michael, John Mayer, Frank Ocean og Ed Sheeran.