Silent Sax

  • Elektronisk
  • Instrumentalt
  • Lounge

Koncertprodukter

Solo

Koncert
Silent sax koncert hvor Jakob Elvstrøm spiller og fortæller om musikken og dens tilblivelse.
Koncert
Silent sax koncert hvor Jakob Elvstrøm spiller og fortæller om musikken og dens tilblivelse.
GENERAL / NODES / LIGHT Created with Sketch.

Book artist

  • Solo (60 min)
    Koncert


3.500 DKK

Artist CV

Silent Sax

Uncover
Bookinger

0

mic

Er blevet booket
0 gange

Uncover
Anbefalinger

0

star

Har fået 0 anbefalinger

Uncover
Velgørenhed

0

Har spillet til 0 velgørenhedskoncerter

Jakob Elvstrøms hjemmeside

Stemningsfuld og melodisk saxofon koncert

Efter at have spillet udadvendt funk og soul saxofon i 20 år, gav Jakob Elvstrøm i 2016 sig selv det benspænd at han skulle lave stille saxofonmusik. Det blev til cd'en "Silent Sax", der med en række filmiske numre beskriver stemninger og historier.

Video

Om artisten

Jakob Elvstrøm er konservatorie uddannet saxofonist på den rytmiske afdeling af Det Jyske Musikkonservatorium i 1995. Han har udgivet 5 solo-cd'er og for nylig spillet saxofon i den anmelderroste David Bowie musical "Lazarus" på Aarhus Teater.

Silent Sax er en lytte-koncert med live saxofon, electronica, kassettebåndoptagere, sampler, diverse guitarpedaler, klokkespil, chimes og elementer af storytelling. Udover de nedskrevne kompositioner, kreerer Jakob on-the-spot lydbilleder, der fanger øjeblikket som man kun kan i musik.
I koncerten gør Jakob Elvstrøm brug af diverse instrumenter og computer til at kreere de soundscapes som beskrives i numrene, der bla. er erindringsglimt om bedsteforældrenes ur i stuehuset på gården nær Vejle, den elektriske IBM Selectric skrivemaskine som Jakobs far skrev på i hjemmet på Fyn samt lyden af sovende børn og ferieturen til Schweiz, hvor familien hver morgen blev vækket af får på vej op i bjergene.

Musikken fra Silent Sax er i de sidste 2 år blevet benyttet i Spoken Word forestillingen "Hverdagsturist".

Jakob Elvstrøm har gennem de sidste 25 år bevæget sig indenfor den mere udadvendte del af den danske funk-/jazz-scene og spillet med en lang række af landets bedste musikere, fra Søren Sko og Jakob Bro til Sigurd Barrett og Hugo Rasmussen.
Udover saxofon benytter Jakob Elvstrøm sig i Silent Sax af electronica. Blandt andet har han en forkærlighed for brug af elektroniske effekter på saxofonen. Det er ikke noget nyt, men benyttet siden 1960'erne og øger paletten af udtryksmuligheder betragteligt.

Som anmelderen Niels Overgaard skrev for nylig:
"Jakob Elvstrøm er en af de få danske saxofonister der bruger effekter på saxofonen, det kan der være mange grunde til. Når Elvstrøm gør det, lyder det fedt, fordi han ved hvordan det skal gøres, så det lyder godt."