Silent Sax

  • Elektronisk
  • Instrumentalt
  • Lounge

Jakob Elvstrøm

Saxofon

Produkter

Solo

Koncert
Silent sax koncert hvor Jakob Elvstrøm spiller og fortæller om musikken og dens tilblivelse.
Koncert
Silent sax koncert hvor Jakob Elvstrøm spiller og fortæller om musikken og dens tilblivelse.
GENERAL / NODES / LIGHT Created with Sketch.

Book artist

  • Solo (90 min)
    Koncert


4.500 DKK

Artist CV

Silent Sax

Uncover
Bookinger

1

mic

Er blevet booket
1 gange

Uncover
Anbefalinger

1

star

Har fået 1 anbefaling

Uncover
Velgørenhed

0

Har spillet til 0 velgørenhedskoncerter

Jakob Elvstrøms hjemmeside

Stemningsfuld og melodisk saxofon koncert

Efter at have spillet udadvendt funk og soul saxofon i 20 år, gav Jakob Elvstrøm sig selv det benspænd at han skulle lave stille saxofonmusik. Det blev til cd'en "Silent Sax", der med en række filmiske numre beskriver stemninger og historier.

Video

Om artisten

Jakob Elvstrøm er konservatorie-uddannet saxofonist på den rytmiske afdeling af Det Jyske Musikkonservatorium.

Silent Sax er en lytte-koncert med live saxofon, electronica, kassettebåndoptagere, sampler, klokkespil, chimes og elementer af storytelling. Udover de nedskrevne kompositioner, kreerer Jakob on-the-spot lydbilleder, der fanger øjeblikket, som man kun kan i musik.
I koncerten gør Jakob Elvstrøm brug af diverse instrumenter og computer til at kreere de soundscapes som beskrives i numrene, der bla. er erindringsglimt om bedsteforældrenes ur i stuehuset på gården nær Vejle, den elektriske IBM Selectric skrivemaskine som Jakobs far skrev på i hjemmet på Fyn samt lyden af sovende børn og ferieturen til Schweiz, hvor familien hver morgen blev vækket af får på vej op i bjergene.

Musikken fra Silent Sax bliver brugt i Spoken Word forestillingen "Hverdagsturist" og de sidste mange år har Jakob haft fast job med improviseret saxofon-musik i Viborg domkirke til deres natgudstjeneste med fordybelsestid.

Jakob Elvstrøm har gennem de sidste 25 år bevæget sig indenfor den mere udadvendte del af den danske funk-/jazz-scene og spillet med en lang række af landets bedste jazzmusikere, fra Jakob Bro, Kjeld Lauritsen og Stefan Pasborg til Sigurd Barrett og Hugo Rasmussen.
Sideløbende har han dyrket det mere indadvendte udtryk og bl.a. spillet i Viborg domkirke og på ARoS. Denne erfaring bruger han i Silent Sax.
Jakob Elvstrøm har en forkærlighed for brug af effekt-pedaler på saxofonen. Det er ikke noget nyt, men benyttet siden 1960'erne og øger paletten af udtryksmuligheder betragteligt.

Som anmelderen Niels Overgaard fra jazznyt.blogspot.dk skrev for nylig:
"Jakob Elvstrøm er en af de få danske saxofonister der bruger effekter på saxofonen, det kan der være mange grunde til. Når Elvstrøm gør det, lyder det fedt, fordi han ved hvordan det skal gøres, så det lyder godt."

Bandmedlemmer

Anbefalinger

Sønderborg Handel
31 / 07 / 2023

Axel Nielsen Vores Sønderborg

Super hyggelig Sax koncert, kan kun anbefales
genialt til arrangement hvor folk skal hygge
Mange tak!