Stilhedens hav

  • Elektronisk
  • Jazz

Koncertprodukter

Duo

Fuldmåne koncert
Stilhedens hav spiller en koncert, der beskriver den fascination mennesket til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til månelanding.
Fuldmåne koncert
Stilhedens hav spiller en koncert, der beskriver den fascination mennesket til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til månelanding.
GENERAL / NODES / LIGHT Created with Sketch.

Book artist

  • Duo (90 min)
    Fuldmåne koncert


5.000 DKK

Video

Om artisten

Stilhedens hav spiller en koncert, der beskriver den fascination mennesker til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til rumalder. Igennem årtusinder er der i Månens skær blevet festet, fortalt historier, frygtet, elsket, undret og overvejet.

Duoen Stilhedens hav har taget navn efter det sted, hvor Apollo 11 for første gang i menneskehedens historie landede på månen. Efter at man i årtusinder havde kigget på månen og spekuleret på hvad det var, kunne man i 1969 for første gang gå på Månen og med Neil Armstrongs berømte ord sige ”That's one small step for a man, one giant leap for mankind.”

Alt dette beskriver Stilhedens hav med en række nyskrevne egenkompositioner og fortolkninger af klassikere som “Fly Me to the Moon” (Frank Sinatra), “Blue Moon” (Elvis Presley), “Man on the Moon” (R.E.M.) og “Space Oddity” (David Bowie), Stilhedens hav spiller selvfølgelig også bla. ”Tænk hvis jeg sad på Månen” og ”Sig Månen langsomt hæver”.

Musikken er smuk lytte-jazz, fra det meditativt afdæmpede til mere rytmisk medrivende musik. I musikken benyttes bla. lydstumper fra russernes Vostok missioner, en lang række lydklip fra NASAs store arkiv og world trommeloops.
Niels Ulbrandts synthesizer og computerskabte soundscapes dekoreres og udsmykkes af Jakob Elvstrøms saxofon, med temaer og improvisationer, skabt i øjeblikket. Begge er de uddannet på konservatoriet og arbejder som professionelle musikere.

Stilhedens hav er:
Niels Ulbrandt: Synthesizer, electronica
Jakob Elvstrøm: Saxofon, vocoder, sampler