Orange Monks

  • Folkrock
  • Indie

Koncertprodukter

Duo

Orange Monks duo
Henrik Astrup (guitar vokal) + Klaver/guitar/backing sanger, som kan tilpasses til koncertformatet.
Orange Monks duo
Henrik Astrup (guitar vokal) + Klaver/guitar/backing sanger, som kan tilpasses til koncertformatet.

Kvartet

Orange Monks
Band: Henrik Astrup: Guitar, sang. Janus jensen: Trommer, Lapsteel, Sang. Johan Ahrenfeldt: Bas. Peter Clausen: Klaver, synth, sang.
Orange Monks
Band: Henrik Astrup: Guitar, sang. Janus jensen: Trommer, Lapsteel, Sang. Johan Ahrenfeldt: Bas. Peter Clausen: Klaver, synth, sang.
GENERAL / NODES / LIGHT Created with Sketch.

Book artist

  • Duo (60 min)
    Orange Monks duo
  • Kvartet (60 min)
    Orange Monks


2.500 DKK

Americanarock I Særklasse

Siden debut EP'en “Black Lung” så dagens lys i 2010 har Orange Monks gået deres egne veje. Simon Lund fra Politiken beskrev bandet således: "Sangene er solide som en skovhytte af egetræsplanker og der er både saft i den bulede guitarlyd og kraft i forsanger Henrik Astrups knugende stemme".

Video

1/5

Om artisten

Henrik Astrup spiller duo koncerter eller med fuldt band (4-6 musikere) med materiale fra Orange Monks repetoiret. Lyden er støvet amerericana rock, hvor sangene primært drives af Astrups stærke vokal og et drevent dynamisk guitarspil.

Orange Monks er den Aarhusianske sanger, guitarist og sangskriver Henrik Astrup der med sine Orange Munke i ryggen spiller rock med rødder i americana. Gruppen er sammensat af Janus jensen (trommer, sang), Johan Ahrenfeldt (bas), Peter Clausen (klaver, div tangenter), Anna Jalving (violin, synth) og Morten Mariegaard (guitar).

Baggrund:
Siden den anmelderroste debut EP “Black Lung” så dagens lys i 2010 har Orange Monks gået deres egne veje og leveret en række stærke udspil, b.la. debutalbummet “Lion’s Den” hvilket Simon Lund fra Politiken beskrev således: "Sangene er solide som en skovhytte af egetræsplanker og der er både saft i den bulede guitarlyd og kraft i forsanger Henrik Astrups knugende stemme".
I 2015 udgav de det eksperimenterende og minimalistiske album “Deadstock” og sidst i 2017 udkom det selvransagende singer-songwriter album “Long Lost Songs”. Bandet er lige nu aktuelle med den opløftende single "Good Place" som udkom 6. marts 2020.

Navnet Orange Monks opstod på en rejse i Malaysia i 2009, hvor Astrup mødte en karismatisk, kæderygende munk på en togperron, et møde, som siden da har været udgangspunkt og et symbol i hans tekster og musik, som udforsker det kontrastfyldte, moderne liv og splittelsen mellem kaldet og den indre djævel, der kan overmande alt håb.

Igennem årene har Astrup og co. vist sig som en meget alsidig gruppe, der med deres vedkommende og ærlige udtryk, samt deres brede liveerfaring mestrer at balancere på en knivsæg mellem det melankolske og let tilgængelige. Dette er deres helt store styrke, når Astrup leder lytteren igennem sine indre kvaler med sit velspilleden band i ryggen.
Orange Monks er ofte stilmæssigt blevet sammenlignet med amerikanske kunstnere som Sparklehorse, Kurt Vile og Eels, men har stadig sin helt egen lyd.